Właśnie dzieci, rodzice, inni bliscy, czy przyjaciele zapowiedzieli, że przyjadą do Was na uroczysty obiad niedzielny, a Wy nie macie pomysłu co moglibyście im podać? Nie ma się czym stresować. Dzisiaj bez problemu w szybki sposób można zrobić fajne dania obiadowe, dzięki którym wszyscy będą najedzenie i dodatkowo będą chwalić niezwykły kunszt kulinarny głównej gospodyni domu.

Można też zdecydować się na gotowe danie mięsne, które wystarczy podgrzać. I co najlepsze, jeśli mieszkasz w jednym z dostępnych na stronie sklepu miast z dostawą, wszystko załatwisz bez wychodzenia z domu.

Gotowe danie z wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny?

Kto jeszcze nie słyszał o stekach wołowych? Jeżeli ktoś nie miał przyjemności zajadać się jeszcze tym daniem, to koniecznie powinien nadrobić te zaległości. W szczególności, że nie jest to danie, które wymaga wybitnej wiedzy kulinarnej. W pierwszej kolejności przyda się jednak wołowina premium.

Przyda się również pieprz. Jeżeli tylko ktoś ma taką możliwość, to powinien zakupić taki świeżo mielony lub samodzielnie go wykonać przy pomocy młynka w domu. Mięso należy solidnie przyprawić i …usmażyć. Do mięsa można wykonać samodzielnie sos (warto wykonać go samodzielnie, ponieważ ten z paczki może popsuć smak całego dania).

Warto jednak wrócić do mięsa, aby uzyskać jak najlepszy smak i aromat. Stanie się to wtedy, jeżeli kucharka nie będzie używała do smażenia masła. NIE należy smażyć również mięsa bezpośrednio po wyjęciu z lodówki. Z kolei po usmażeniu nie wolno go od razu kroić. Jeśli to jest jednak dla Was zbyt trudne lub po prostu nie macie czasu na gotowanie – wystarczy nabyć gotowe danie z wołowiny, wieprzowiny lub jagnięciny (https://meatologia.pl/product-category/zagrzej-i-zjedz/)

Wołowina w winie z grzybami

Zestawy mięsa wołowego warto wykorzystać do przyrządzenia duszonej wołowiny w winie z grzybami. Prawda, że brzmi smakowicie? W roli grzybów powinny wystąpić prawdziwki. Z ziół, jakie idealnie podkreślą smak dania warto wybrać sól, pieprz, ziele angielskie, tymianek, liść laurowy. Wino jakie powinno zostać dobrane to te w kolorze głębokiej czerwieni.

Warto wybrać ulubione, dzięki czemu idealnie podkreśli się smak tak dobrze dobranego mięsa, które jest zdecydowanym królem na talerzu. Wśród dodatków, jakie można dobrać zdecydowanym królem są ziemniaki. Jak w staropolskich domach bywało, tak i teraz warto ugościć swoje dzieci dobrą sztuką mięsa, która na pewno wszystkim zebranym zasmakuje.

Można też zdecydować się na wysokiej jakości, niezwykle smaczne gotowe dania mięsne i jedynie je odgrzać i podać. Po takim obiedzie, kiedy już wszyscy odpoczną warto pomyśleć o tym, aby podać gościom jakiś dobry deser.